Brambory

19. května 2009 v 21:39 | Dollinka |  Rady
zdravé a dobré brambory
Brambory jsou tradiční přílohou, bez které si mnohá jídla ani neumíme představit. V klasické úpravě pomáhají "vybalancovat" tučná jídla.
Vařené brambory obsahují z 80 procent vodu a není v nich téměř žádný tuk, takže pokud k nim nepřidáte máslo nebo sádlo, nebudete po nich tloustnout. Naopak, doplníte zásoby vitaminu C, některé z řady vitaminů B a dalších tělu prospěšných živin.
Na bramborách byste si však měli pochutnat i z jiného důvodu. Představují bohatý zdroj draslíku, který dopravuje živiny do buněk a podporuje odvodňování organismu. Díky tomu se snižuje nebezpečně vysoký krevní tlak.
Brambory pro vás vykonají mnoho záslužného také při překyselení žaludku nebo při zánětech.
zdravá strava fialové brambory
S pěstováním fialových brambor se ve světě začalo již před několika lety. U nás se však stávají známější až nyní a začíná o ně být mimořádně velký zájem.
Jde o klasickou odrůdu brambor, ze které lze udělat salát i bramborovou kaši, hranolky i lupínky. Brambory barvu neztrácejí ani vařením a chutí se neliší od běžných žlutých brambor.
zdravá strava fialové brambory
Kromě vzhledu se liší i tím že proti klasickým odrůdám mají v sobě třikrát více látek, které zabraňují vzniku rakoviny

vitamin C, vitamin B, draslík, odvodňování organismu, krevní tlak, překyselení žaludku, záněty, rakovina
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama